7.9.06

Ulkoilua - Outing

Tänään nautimme tiimivirkistyksestä viiden hengen voimin (tiimissä 13 henkeä) - no, ok, kolmella oli ihan hyvä syy mutta loppuja syytämme laiskuudesta ja lusmuilusta. Mutta olipa meille viidelle sitä enemmän ruokaa ja juomaa, mikäs tässä. Ulkoilumuoto tällä kertaa oli purjehdus. Toinen kertani ikuna moisella paatilla. Kokemusta on suuremmista (rahtilaivat, matkustajalaivat ja sellaiset) ja pienemmistä (kanootti) mutta purjelaiva on se suuri tuntematon minulle. Ja tunsinpa itseni hieman hölmöksi ja ylipukeutuneeksi laiturilla lämpökerrastossani ja tuulen/sateenpitävissä päällivaatteissani. Vaan kunhan pursi erkani hieman laituria kauemmaksi niin oloni muuttui sitä paremmaksi - eli vaatevalintani osui oikein nappiin ja oli mukavaa. Kiersimme Suomenlinnan ympäri ja rantauduimme vierasvenesatamaan jossa nautimme illallista (ruoka oli hyvää ja sitä oli enemmän kuin riittävästi) ja takaisin Lauttasaareen ajoimme moottorilla koska sää oli äitynyt kovin sateiseksi ja tuuliseksi sillävälin. Kivaa oli, tykkäsin. En ehkä kuitenkaan niin paljon innostunut että säntäisin heti omaa purjevenettä ostamaan, mutta kuitenkin.

- -

Today we enjoyed team building activities with five persons (our team consists of 13 persons) - well, ok, three had good and valid reasons for not being there but rest we blame on laziness and poor behaviour. But all the more food and drink for the five of us then. The activity in question this time was sailing. It was my second time ever on a sailing boat. I have experience with bigger boats (cargo and passanger ships and such) and smaller (canoe) but the sailing boat is the great unknown for me. And boy, did I feel overdressed at the harbour with my thermal underwear and rain/windproof outer layer. But as soon as the ship sailed away I felt much better - my choise of clothing was just right and I felt quite nice. We went around Sveaborg and went on shore at the guest harbour where we enjoyed our dinner (food was nice and there was more than enough of it) and back to Lauttasaari we went by motor since the weather had gotten quite rainy and windy in the mean time. It was nice, I liked it a lot. Maybe not that much that I'd go out and buy me a one but still.

- -

Neulerintamalle kuuluu seuraavaa: Drops-takki on ommeltu kasaan jo aika hyvin, nyt pitää vaan hihat tilsiä paikalleen ja etureuna/nauha ommella. Eli ollaan siis reilusti voiton puolella. Rogue on taas talviunella ja eipä sitten muuta. Viime entryn jälkeen olen kasvattanut neulekirjastoani parilla kirjalla. Ensimmäiseksi Melvillen kirjat: the knit stitch ja the purl stitch. Tiedän kyllä että joidenkin mielestä nämä ovat oikein mainioita kirjoja, mutta totean vain että: öh, me no like. Eivät oikein ole minun tyylisiä kirjoja. Joten jos joku haluaa nämä ostaan niin myyn ne samaan hintaan millä ostin, 10€/kirja+pk. Tai vaihtareita.On the knitting front the news are as follows: Drops alpaca cardi is getting along fine...all that is missing is attaching the sleeves and the front band/belt thingy. So we're doing really good here. Rogue is hibernating again and well, that's all there is. But I have updated my knitting library with some new books. First we got Melville's knit stitch and purl stitch. I do know that some people think the world for these but I have just this to say: me no like. And if someone's interested in a swap I'm all for it.

- -

Mutta tästä tykkään kyllä, eli Ruth Leen Creative machine knitting. Neuleissa on jotain kasarihenkistä (vaikka kirja on tältä vuosituhannelta), mutta niin on usein mielestäni jenkki-ja brittineulesuunnittelijoilla. Mutta silti kirjassa on pari ihan toteuttamiskelpoista neuletta mutta mikä niitäkin tärkeämpää niin hyvin ideoita ja neuvoja, vaikka sivuja lärpyskässä on vain vähän yli 100. Me like, me like a lot. 10+.But this I do like, that is Creative Machine Knitting by Ruth Lee. There's something very 80's in some of the patterns (even though it is from this century) but then again I've often noticed the same trend in many American and British designers. But still there is a couple of patterns that are quite doable and what's even more important there's plenty of good advice and examples even though there's only a bit over 100 pages all in all. Me like, me like a lot.


2 comments:

Arteeni said...

Siis jopa viiden hengen voimin? Huh, mikä järjetön joukkopako nyt tuli? Minä olin kyllä vakaasti lähdössä, toivottavasti luit minut noihin kolmeen joilla on oikea syy ;-)

Odotan innolla neuletakkikuvia!

Niina said...

No luin mutta tuli silti laskuvirhe...sanotaanko että neljällä ainakin oli täysin hyvä syy :-)

Ja neuletakkikuvia voi odotella noin sunnuntaina. Silloin ehdin paremmin ottaa ulkokuvia jotta saa jotain selkoakin.