15.8.06

Suuri syyssiivous - The big autumn clean-up

Pidin tänään vapaata ja keskityin kissan hovaamiseen (lääkärissäkäynti ja rauhoitus) ja lankavaraston siivoamiseen. Kissa muistuttaa jo enemmän kissaa ja vähemmän zombieta ja olohuoneen lattia muistuttaa sekin enemmän olohuoneen lattiaa eikä hirmumyrskyn aiheuttamaa tuhoa lankakaupassa.

- -

I had a day off today and concentrated on looking after the cat (doctor's appontment and sedation) and cleaning up my stash. The cat is more like a cat and less like a zombie again and the living room floor is more of a living room floor now and less like the remains of a yarn store after a hurricane strike.

- -

Tavoitteena oli saada lankavarastoa pienemmäksi ja jotain myytävää löytyikin. Varastoon jäi vielä joitakin hmm-lankoja (siis sellaisia mistä ei tiedä tekisikö jotain vai luovuttaisiko eteenpäin), mutta pitäähän sitä jotain jäädä ensi kertaankin.

Mutta kerrotaanpa pelisäännöt: periaatteessa haluan langoista selvää rahaa, mutta vaihtareita voi tarjota. Tosin vaihtareiksi kelpuutan mielellään sellaista lankaa mitä voi neuloa neulekoneella (ohutta siis), ei Novitaa ja kirjoja/lehtiä tai muuta kivaa. Oravannahkakauppaa voi aina käydä ja jotain outoakin kannattaa ehdottaa. Mutta jos vastineeksi tulee rahaa, maksaa vastaanottaja myös postikulut. Langat ovat olleet kissallisessa taloudessa, mutta ei se mitenkään niissä ole kieriskellyt, joten jos ei pode kauheata kissa-allergiaa niin langat ovat ihan turvallisia. Ja eikun lankojen esittelyyn, mars!

- -

The idea of this whole operation was to diminish my stash and I did manage to find something to give up. There is still some hmm-yarns (meaning yarns you don't know what to do with but are still unsure whether to give them up) but there has to be something for next time also.

But let's go over the rules: I'm only writing the yarn descriptions in Finnish, but if you're interested in a yarn just ask me. I'm open to any and all exchange ideas. I'd just like some yarns I can knit with the machine (thin, that is) or magazines or books.

- -

Ensimmäisenä on juhlavaa nauhalankaa, huomattavasti vähemmän tekokuituista kuin mitä ulkonäöstä voisi päätellä. Tässä komeilee Katia Chic, 54% merinovillaa, 43% polyamidia ja 3% polyesteriä (metalloitu). Tummanpunaista nauhalankaa, missä on kullanvärisiä osioita. Tätä löytyy noin 70g, eli yksi iskemätön kerä ja loput toisesta. Puikkosuositus 7-8mm ja 50g=64m. Hintaa tälle satsille olisi vaikka 5€ (+pk).Seuraavana tuttua turvallista kotimaista Palmaa. Väreinä mustikansininen (350g) ja vaaleanlila (50g). Koostumus on tuttua turvallista tekokuitua (100% polyesteri), puikkosuositus 4.5-5mm ja keräkoko 50g. (=120m). Tästä haluaisin 1€/kerä+pk. Mielelläni myisin mustikansiniset keskenään (7€) ja lilan (1€) vaikka erikseenkin.
Jatketaan matkaa kohti aidompia kuituja. OnLine Linie 119 Corron Stretch, 70% puuvillaa ja 30% polyesteriä, suosituspuikkokoko 6-7mm (50m=125m)ja nimensä mukaan joustoa löytyy. Tämä ei ole ihan priimakamaa sikäli että suurin osa on ollut tulossa puseroksi mutta purettu öh-ilmiön ilmaannuttua. Ei siis pidetty eikä pesty (voi ehkä tarvita kastelua mutta ollut kerällä jonkin aikaa). Oranssia löytyy 400g ja mustaa 50g (yksi kerä). Tästä kasasta 15€ (+pk).Bergere de France Cotonature, maastonvihreä, 60% puuvillaa ja 40% akryyliä (kovasti Samoksen oloinen). 50g/kerä (=85m) puikkosuositus 4-4.5mm. Tätä löytyy 750g. Priimakamaa kaikki paitsi yksi kerä, se ei ole kovin nätti. Tosin kaikki kerät eivät ole välttämättä hirveän kauniin näköisiä, lanka kun purkautuu kerältä yllättävän helposti. 25€ +pk. EDIT: nämäkin myyty.Seuraava lanka on täyttä puuvillaa (ja hyvin marinoitunutta sellaista), nimittäin Novita Jazz, merseroitua puuvillaa tummanpunaisena. Suosituspuikkokoko 4-4.5mm, 50g=94m. Tätä löytyy 700g, sekä iskemättömiä keriä että kerran neulottuja. 15€/satsi (+pk). EDIT: Jazz myyty.Sitten siirrytäänkin jo villan puolelle. Tässä on kokoelma suunnilleen samanpaksuisia huopuvia villalankoja (100% villaa). Oikealla löytyy yhteensä 80g Virolaista Maali-lankaa, päällä 50g tummanpunaista Scheepjeswol-lankaa ja oikealla kaksi kerää ruosteenpunaista Fritidsgarn-lankaa (á 50g). Koko satsi 8€ (+pk). EDIT: langat myytyVillaa edelleen, OnLine Linie 157 Tessa, 100% superwash-käsiteltyä villaa, puikkokoko 4.5mm ja 50g kerässä lankaa löytyy 85m. Tätä on 300g. Priimakuntoisia keriä, 15€/satsi (+pk). EDIT: Tessat myyty.Viimeisin, mutta ei vähäisin, ihana italialainen Fiordo. 100% villaa, 100g kerässä lankaa 50m ja suosituspuikkokoko 9-10mm. Ihanaa lankaa, mutta valitettavasti mykkää...ei siis suostu puhumaan minulle mitään joten myyn sen pois tilaa viemästä. Tätä on neljä priimakuntoista kerää eli 400g ja pitäisi saada esim. kaunis huivi. Ja kuten kuvasta näkyy lanka ei ole ihan tasaista vaan siinä on enemmän ja vähemmän kierrettyjä kohtia. 15€/statsi (+pk). EDIT: Fiordo on myös lupautunut muualle.Jos joku kiinnostaa, niin viestiä blogiin tai sähköpostiin (löytyy oikeasta laidasta).
Edit: joo, blogiviestiin kandee laittaa joku sähköpostiosoite mihin voin vastata :-)6 comments:

Anna said...

Olisin kiinnostunut Onlinen Tessa-satsista. Luvassa rahaa vastineeksi :)

Anonymous said...

Huopavillalankoja himoilen!

reetta

Anna said...

Aina kun pitää tingata, niin tällä hetkellä Vihreässä vyyhdissä vastaava määrä Tessaa maksaisi 16,80 €. Joten ehdottaisin tingatuksi hinnaksi 12 €.

Anna said...

Juu nääs, mailiosote ois varmaan ihan kiva. Eli annan.nanna@hotmail.com

Linne said...

Hei, ostaisin tuon Fiordon jossei ole vielä mennyt. mail: kati.helenius@netti.fi

Arteeni said...

Sinä vihjaisit niistä vyyhdinpuista, vieläkö...?