22.11.04

Talvi on täällä - The winter is here

Ja minäkin olen täällä taas. Melkein. Kotikone toimii, mutta joku unohti ladata kamerani akun, joten en voi siirtää kuvia kamerasta tietokoneeseen. Noh, korvauksena näytän todisteen talvisesta Helsingistä. Kuva on otettu lauantaina Helsingin keskustassa kamerakännyllä kun odotimme raitiovaunua jota ei koskaan tullut. Jälkikäteen selvisi että Mannerheimintiellä oli suistunut pari raitiovaunua kiskoiltaan. Eikö tämä näytäkin ihan satulinnamaiselta?

--

I'm back...sort of. The computer at home is up and running again but somebody forgot to recharge the battery in my camera so I can't transfer the photos from the camera to the computer. Hence, no knitting pictures at blog today either. Well, to make up for it I'll show you a proof that winter is in Helsinki. The picture was taken in downtown Helsinki with a camera phone last Saturday while we were waiting for the tram that never came. Afterwards we learned that a couple of trams had managed to go off the tracks. Doesn't it look like a fairytale castle?Ja entäs sitten neulonta? Tajusin kauhukseni, että tilaisuus missä ajattelin Mexico-huiviani pitää on ensi lauantaina. Luulin, että se olisi nopea neulottava sillä sitä voi neuloa todella isoilla puikoilla (10 tai silleen) mutta kuinka väärässä sitä voikaan olla. Ja ilmeisesti minulla on jotain masokistisia taipumuksia sillä kaiken sen Katia Chic-valituksen jälkeen olen taas neulomassa kauheaa lankaa. Tällä on myös sama taipumus: puikon kärjen saa työnnettyä langan läpi, mikä hidastaa neulomista huomattavasti. Jipii. Sitäpaitsi neuloin huiviani eilen kolmisen tuntia ja sain vaivaiset hiukan yli 30cm aikaiseksi. Halot ja minä - ei sopiva yhdistelmä. En kertakaikkiaan osaa neuloa nopeasti isoilla puikoilla. Tuntuu todellakin siltä kuin pitäisin halkoja käsissäni. Pahasti vaikuttaa siltä että kaunis välkehtivä huivini ei ole valmis vielä lauantaina. Ja sitäpaitsi en voi vain istua iltaisin kotona neulomassa kun pitäisi lukea tenttiin. Hain tänään kirjan kirjastosta...kaikki ruhtinaalliset 730 sivua. Järjestelmällisyys ei todellakaan ole vahvin puoleni.

Mutta nyt lähden nauttimaan laatuviihteestä (Buffyä tai Angelia riippuen katsonko yksin vai en) ja pyörittelemään halkoja langan ympärillä.

- -

As for the knitting...I realized to my horror that the do I was going to wear my Mexico scarf to is next Saturday. I thought that it'd be a quick knit since I could use really humongous needles (size 10 or so) but how wrong I was! And I have to be some kind of glutton for punishment since after complaining about the Katia Chic tape yarn here I am again with similar kind of horror: ladder yarn. It has the same kind of effect...you can get the tip of the needle stuck in the yarn. Very amusing - not! After slaving away for three hours or so yesterday I have only a bit over 30cm to show. Big needles and I...not a very good mix. I have a sinking feeling that this lovely big stole I was planning on making isn't going to be finished on time. It isn't like I can just sit at home in the evenings and knit. Oh, no, I have to start studying for an exam. I got the book today...all 730 pages of it. Oh joy. I'm not very good at organizing things it seems.

But now I'll go and enjoy a bit of quality entertainment (Buffy or Angel, depending on whether I watch alone or not) and try to knit with logs.


13 comments:

Ninni said...

Miekin oon hidas neulomaan paksuilla puikoilla. Ylipäänsä olen hidas, hidas neuloja. En ikinä neulo niin nopeasti, että puikko edes viuhahtaisi langan läpi.
Odotan innokkaasti, että saat siirrettyä kuvia.

Niina said...

Ei se varmaankaan vauhdista ole kiinni vaan langan laadusta. Mokoma kun on kuin tikapuut...sitten kun huonosti sohii puikoilla niin johan on lanka sujahtanut kärjen ympärille.
Mutta kuvia on tulossa tänään iltasella. Kameran akku on taas latingissa :-)
Pitänee ostaa kortinlukija niin välttyy moisilta ongelmilta.

Anonymous said...

Onko kukaan nähnyt halkoja pyöröpuikkoversioina, haluaa sellaiset? Jää armoton tökkiminen kun puikon toinen pää jää kiinni milloin mihinkin. Hankalaa ja hidasta sanoisin, mutta kaikkeen tottuu.... kuitenkaan samaan vauhtiin en yllä kuin vaikka 4 puikoilla? Kaikki ei ole niin helppoa kuin olettaisi...

Hommaa ihmeessä kortinlukija(ei kai ne kalliita ole??) niin kuvat eivät ole kiinni kameran "pattereista" ;) Vaikka aika tarkka tuo kuva on kamerakännyllä otetuksì? Hehee meikälläkin on digikamera käytettävissä tästä illasta lähtien, mutta ei ole sivuja :) No omaksi iloksi... Neulomisen iloa haloilla ;) Lape.

Niina said...

No ei se kortinlukijan hankkiminen kalleudesta ole kiinni vaan muistamattomuudesta ja laiskuudesta :-)

Missäs päin vaikutat? Menitassa ainakin on hyvät valikoimat puikkoja, varmaan sieltä löytyisi isommatkin. Mun isoimmat pyöröpuikot on tällä hetkellä kokoa 8...pitäisi varmaan hommata isompia.

Ziina said...

Novitalla on isoja pyöröpuikkoja, isoimmat on kokoa 15

Niina said...

Mä olen vaan niin ihastunut noihin Addi Turboihin että muita pyöröpuikkoja ei halua käyttää :-)

Anonymous said...

Höm. Taas "syy" vierailla menitassa? Mahtaakohan kukaan tietää onko niitä puikonpäihin laitettavia nalleja tullut ;) Mää asun nykyään riittävän matkan päässä Hkistä, mutta en kuitenkaan kovin kaukana :) Mahtaakohan reissu tulla kalliiksi...??

mikä on muuten isoin puinen tai bampuinen puikkokoko johon olette törmänneet(ja mitä mahtaa maksaa?), muoviset on per....stä mutta kun ei ole muutakaan niin.... Lape...

ps. onhan se niin ettei tietsikkatarpeita vielä myydä lankakaupoissa... ;) monen elämä olisi paljon helpompaa... :)

Niina said...

Nalleista en tiedä muuta kuin viime viikolla ne oli loppu.

Ja isoja puikkojakaan en ole tiiraillut kauheasti, mutta www.vihreavyyhti.fi näyttää tarjoavan puisia puikkoja suoria ja pyöröjä joitain isoja kokoja.

Anonymous said...

köhi köhi, tilailin jo(tänään) lankaa netin kautta ja tiirailin vihreänvyyhdin käsinkerittyjä lankoja, ja nythän ilmestyi syy vierailla sielläkin, taitaa koululla käynti unohtua tänäänkin, onneksi ei ole tunteja olisi vaan yksi inssityö :S ? Mä oon onneton kaikkien lisätarvikkeiden kanssa kun olen tyytynyt aiemmin siihen mitä on löytynyt? Jostain syytä mieli muuttuu vanhetessa... olen innostunut vuoden sisällä neulomaan muustakin kuin 7veljeksestä, niin se mieli muuttuu... kannattaako puisten puikkojen hankinta, ainakin ohuimmat eivät jostain syystä ainakaan yläasteella kestäneet käsittelyäni? Käyn tutustumassa valikoimiin :) T.Lapehan se taas.

Niina said...

No puisista puikoista en osaa sanoa mitään, kun mulla on vaan metallisia, muovisia ja bambuisia. Noista bambupuikoista mulla on kyllä aika ohuet ja ne on kestäneet ehjinä...mitä nyt aika mutkalla ovat.

Anonymous said...

Terveisiä epäonnituneelta puikkojen ja lankojen hamstrausillalta. Onnistuin kouluhommien takia olla hiukan myöhään liikkeellä, kello oli kuus kun pääsin kaupoille :( Ainoa lanka oli ristipistotyöhöni, jota purkaessani lanka nuhraantui käyttökelvottoaksi joten kävin hakemassa sitä lisää, yhden tokan. Joululahjojen ostaminenkaan ei luonnitunut, olenkohan antijouluihminen kun joulukrääsä ja joululaulut saa ihoni kananlihalle, mutta valoista pidän :)

Ehee uutta digikameraa en sitten nähnyt kuin vilaukselta, hieno oli ja monimutkainen :S Nyt se on miehellä reissussa mukana :( saa nähdä mitä "tarpeellisi" lisälaitteita siihen vehkeeseen löytyy jatkossa ;)?

Nyt meni iteltäkin puiset ja bambuiset puikot sekaisin, onnistuin tuhoamaan yhen paketillisen bambuisia sukkapuikkoja yläasteella(katkomaan?)? Muistaakseni oli kyllä ihana neuloa niillä kun ei luistanut? No ei tästä sen enempää, pikkujoulupaita näyttää kivalta ainakin näin kauempaa? Onnea tenttiin, paksut kirjathan on kivoja :S ainakin iltasatuina ;) Lape.

Niina said...

Joo, mulla tuottaa vaikeuksia kanssa aina päästä tarpeeksi aikaisin liikkeelle että ehtii johonkin lankakauppaan. Ne menee kiinni ihan liian aikaisin mulle. Siinä suhteessa Stocka oli mulle hyvä.

Anonymous said...

Hankalia nuo kauppareissut kun on jotenkin oppinut että kaupat on auki yhdeksään... juu ja eikä oo... No tänään onnitui paremmin olen uusien puikkojen onnellinen omistaja ja tuli sitä villalankaakin ostettua 265g vyyhti... + hahtuvaa, nyt enää pitäisi kaivaa inspiraatio? että kohta nukun ulkona lankapedillä ;) Lape.