10.2.05

Yöllisiä horinoita - Late night ramblings

Jeps, on yö ja normaalit ihmiset ovat nukkumassa. Tosin minä en ole ikinä väittänyt olevanikaan normaali, vai olenko? Flunssa on vihdoin hellittänyt ja nyt on tolkuttoman kuuma, hiki suorastaan. Ja nukkuminen ei nyt oikein innosta. Kissa kun vielä tulisi jalkopäähän lämmittämään niin siinähän suorastaan saisi lämpöhalvauksen.

- -

Yesh, it's night and normal people are at sleep. Although I've never claimed to be a member of the normal people party, now have I? The flu has finally let go of me and now it's so hot, I'm sweating. And sleeping doesn't interest me now. The cat would come and warm my legs and all and I'd get myself a heat-stroke or something.

- -

Sen sijaan näytillä on...joo, kyllä, lisää sukkia. Käytin näihin pikkusukkiin osan jäljellejääneestä Supersocka Sierra Effekt-langasta. Osan todellakin, koska tuntui että sukkiin ei kulunut mitään ja lankaa on vieläkin jäljellä. Onko kenelläkään hyviä ideoita mitä tehdä itseraidoittuvien sukkalankojen jätteistä? Näiden kuitenkin olisi tarkoitus sopia sellaiselle 6-kuukautiselle vauvalle. Tai no, eihän sillä väliä ole jos ne ovat liian isot, nehän kasvavat kuitenkin (jalat, ei siis sukat). Huomautan vielä, etten aikaisemmin ole moisia pikkusukkia tehnyt ja nämäkin on tehty "luodaan jokumäärä silmukoita ja neulotaan"-periaatteella. Mittakaavaa ei tarkoituksenmukaisesti ole, ettei kukaan pääse osoittelemaan sormella ja huomauttelemaan "noihan on ihan väärän kokoiset"-huomautuksia. Eihän tässä tyhmiä olla ;-)Instead I'm presenting..yeah, more socks. I used some of my leftover Supersocke Sierra Effekt yarn on these little socks. I mean some because it felt like these socks were made of nothing because there's still some left. Anyone have any good ideas what to do with leftover self-striping sock yarns? These, however, are meant to fit a six-month old baby. Well, it doesn't matter if they're too big, though, does it, since they grow (feet, not socks). I'd just like to point out that these are the first tiny socks I've made and these were made with the good old "I just cast on a number of loops and knit"-method. There's no way to guess the size from the picture, no comparison, and that's deliberate...to avoid the "those are definitely the wrong size"-comments. I'm not stupid here ;-)

- -

There's been some questions about wheter anyone actually reads the English translations, for example here and here. Well...I'm not thinking about leaving out my English ramblings, because I think there's someone reading them and besides, they're fun to make. But I would like some comments once in a while too...*hint,hint*.

- -

Mutta mitä kuuluu Maxwellille? No, se on poistettu jo saunasta ja olen ommellut sivusaumat ja olkapäät ja hihan saumat. Mutta nyt kun olen vähän yrittänyt mallailla sitä ympärilleni, alkaa pahasti vaikuttamaan siltä että se on liian pitkä. Ja nyt pohdiskelen pitäisiköhän sitä vähän purkaa. Yritän laittaa siitä kuvaa jahka saan siitä selkoa ensin itsekin.

- -

But what happened to Maxwell? Well, it's out of the sauna and I've sewn the side seams and shoulders and the sleeve seams. But now that I've had a chance to try it on it seems that it's quite on the long side. And now I'm wondering if I should rip it a bit. I'll try to post a photo once I get some sense out of it myself.

- -

Muttajoo...pitäisiköhän mennä ja kokeilla tuota nukkumis-juttua. Olen kuullut että se on aika suosittua...

- -

But...maybe I should go and try out that sleeping-thing. I've heard it's quite popular...


5 comments:

Kati E said...

Ihanat pikkusukat! :)

Ja juu, nukkuminenhan on ihan yliarvostettua. No joo, vitsi vitsi. Kunnon yöuni on usein tarpeen...

Kristel said...

Nukkuminen on hyvän neuleajan tuhlausta! ;)

Nojoo, OK, myönnetään, olisi kivaa joskus saada nukkua ihan kokonainen yöuni. Miltähän se tuntuisi?

Anonymous said...

Södet sukat! Vastaisen varalle tällainen linkki:
http://www.coats.de/PDF/reg_sockentabelle.pdf
Tuon avulla olen saanut näistä ohuista sukkalangoista 2,5 mm:n puikoilla aina kokolailla oikean kokoisia sukkia. Sitten vaan miettimään, minkä kokoinen on minkäkin ikäisen lapsen jalka... :D

-Maria

Julie said...

Hi there - I have just found your blog and have read several entries - you are now on my daily favorite list. I love the little socks, and the cartoon of the bathtub full of yarn was excellent (and funny!!).

Niina said...

Maria: ah, toihan on hyödyllinen. Pitääkin pistää talteen :-)

Julie: thanks, it's always nice to get comments :-) The little socks were fun to make too.