16.2.05

BRR!

Helsinki on taas saapunut vuotuiseen "pirun kylmää"-vyöhykkeeseen. Katsottuani mittaria tänä aamuna täytyi kaivaa hattu työmatkavarusteeksi (ja jos tietäisitte kuinka syvää inhoa tunnen kaikkia ja kaikenlaisia päähineitä kohtaan tietäisitte kuinka kylmä todella on). Minun lämpötilarajani tuolle tilalle on noin -15 astetta (lämpötila tällä hetkellä -16.7), mitenkäs teillä? Eipä silti, onhan se toisaalta kivaa kun ulkona on kylmää. Se on hyvä tekosyy syödä epäterveellisiä ruokia (sitä tarvitsee ylimääräistä energiaa kun on kylmä) ja istua sisällä neulomassa. Mutta huomatkaa tässä sana "ulkona". Se tarkoittaa sitä että kylmä pysyy siellä missä kylmän on hyvä olla, eli ulkona ja minä pysyn siellä missä minun on hyvä olla eli sisällä lämpimässä. Tässä olisikin hyvä tilaisuus uudelle laille: ei tarvitse mennä töihin kun on liian kylmä.

- -

Helsinki has arrived to the annual "bloody cold"-zone. After checking the thermometer this morning I had to dig out a hat (and if you knew the depth of my intense dislike for headgear of any kind, you'd know how cold it really is). My temperature limit for that state is about -15C (the temperature outside at this moment is -16.7C), how about you? On the other hand, I do like it when it's cold outside. It's a good excuse to eat unhealthy food (you need all the extra energy when it's cold) and to sit inside to knit. But note the word "outside" here. It means that the cold stays where the cold is happy, which is outside, and I stay where I'm happy, which is indoors where it's warm. Here's a good opportunity to make a new law: one does not have to go to work when it's too cold.

- -

Neulomisesta puheenollen - tai no, eipä siitä paljon puhetta kerry. Enpä ole kauheasti ehtinyt sitä tekemään. Maxwell makaa vieläkin surkeassa hieman puretussa tilassaan sohvalla enkä tiedä koska se siitä muuttuu. Aloitin kyllä eilen tekemään kaulaliinaa Adriafil Explosion-langasta. Minulla oli tarkoituksena neuloa sitä yhdessä oranssin alpakkalangan kanssa, mutta kun kokeilin sitä ihan sinällään, pidin tuloksesta niin paljon että päätin säästää alpakkalangan muihin projekteihin. Mutta tämä siis oli eilen, ennen uutta jääkautta. Nyt tekisi vain mieli neuloa jotain jostain todella lämpimästä langasta (haa...tästä syystä aloin siis neuloa luonnonvalkoista mohairpuseroa viime talvena). Enpä tosin tiedä milloin moinen onnistuu: tänään on ranskantunti ja lisäksi pitäisi vielä tehdä kakku.

- -

Speaking of knitting - though, not that there's much to talk about. Haven't been doing it much lately. Maxwell is still lying on the sofa in its sorry partly ripped state and I have no idea when that will change. I did start yesterday to make a scarf out of my Adriafil Explosion-yarn. I had planned to knit it together with some orange alpaca yarn, but when I tried it by itself I liked the result so much that I decided to save the alpaca for another project. But this was yesterday, before the new ice age began. Now I just feel like knitting something really warm (haa...so this was the reason I started that off-white mohair sweater last winter). Not that I have any idea when I have time to knit such things: today is French lesson and I have to make a cake too.


2 comments:

Kati E said...

Sullapas on tänään urakkaa. Entäs jos skippaat ranskan tunnin ja ostat kakun? Ehtisit neuloa...

Niina said...

Kati: joo-oh, mutta ranskantuntia ei voi jättää väliin kun on jäänyt matkan+sairastelun vuoksi jo kaksi tuntia. Kakku on onneksi ihan vatkaamalla valmistuvaa mallia :-)