20.10.05

Hieman surullista - Slightly sad

Blogikissan "vuosihuolto" oli maanantaina, normaalit rokotukset, terveystarkastus ja hammaskiven poisto. Sattui sekaannus ja varattu aika olikin normaalin eläinlääkärin sijasta muualle (kaksi melkein samannimistä eläinlääkäriasemaa, vähemmästäkin menee sekaisin). Sähläämisen seurauksena päätimme jättää hammaskiven poiston tällä kertaa pois ja uuden paikan eläinlääkäri ehdotti verikokeen ottamista kun kissa on jo iäkäs (13v) ja hammaskiven poisto vaatii ainakin rauhoituksen ja jossain vaiheessa olimme huomaavinamme että kisu juo runsaasti. Verikokeen tulos oli ei-mukava...munuaisissa jotain häikkää ja vielä epäily diabeteksesta ja joku infektio. Tiistain kissa viettikin sitten lääkärillä saaden nestettä suoneen ja otettiin lisää kokeita. Diabetesta ei sentään onneksi ollut ja veriarvotkin olivat muuten aika hyvät paitsi että taitaa olla nyt sitten munuaisten vajaatoimintaa ja virtsatietulehdus. Nyt sitten annetaan antibioottia kahdesti päivässä ja silmätippoja lievään silmätulehdukseen (huomattiin kyllä) ja annetaan erikoisruokaa. Tiedän kyllä että munuaisten vajaatoimintaa poteva kissa voi elää ihan tyytyväisenä vuosia ja koska arvot eivät niin kauhean koholla olleet niin toivonkin että se on vielä lievää. Mutta ei se ikinä ole kiva tietää että rakas lemmikki on vanhenemassa.The blog cat had her yearly check-up on Monday, the usual, shots and teeth cleaning also this time. Due to a mix-up the time was booked to another place instead of our usual one (two pet clinics with almost identical names in the same town) and because of the time spent wondering around we decided to postpone the teeth cleaning part. The vet at the new place suggested a blood test because the cat is getting on in years (13), the teeth cleaning requires some sedatives at least and we thought that at some point the cat drank a bit more that usual. The results of the blood test weren't so good: something wrong with the kidneys, suspected diabetes and some infection. Thus the cat spent the whole day Tuesday at the vet getting IV-fluids and getting some more tests done. Luckily there was no diabetes but she has chronic kidney failure and urinary infection. Now I'm giving her antibiotics twice a day for the infection, eye drops numerous times a day for a mild eye infection (we noticed that) and we have changed her diet to food suitable for CRF cat. Yes, I do know that a cat with CRF can live happily for years and because the values weren't so high I hope it's not so bad yet. But it never is easy to hear that your dear pet is getting old and has a chronic condition.

- -


Mutta jotta homma ei menisi ihan surkutteluksi, kerrottakoon tässä vielä että Kisuli onnistui herättämään kunnioitusta ja terävien kynsien pelkoa lääkärissä tiistaina ja minun piti poistaa se häkistä kun henkilökunta ei uskaltanut. Ihan normaalikäytöksinen kissa siis.

- -

But to keep things from getting too sad I would like to mention that Kisuli managed to inspire respect and fear of shapr claws at the vet's on Tuesday and I had to remove it from the cage because the staff were afraid. Quite normal behaviour for the cat then.

- -

Viimeaikaista stressiä tasapainottamaan kaipasin joitain helppoa ja stressitöntä neulontaa ja keskeneräisistä ei sellaista löydy joten minun oli pakko eilen aloittaa uusi neule. Kaivoin uuden Novitan ja Tusshenat esille ja rupesin väkertämään taikajakkua (sori, ei linkkiä, Novitan omistajat tietävät mistä kyse). Ei-Novitan omistajille yritän selittää sanallisesti: kyseessä on jakku jonka vartalo-osa neulotaan yhtenä kappaleena ja hihat tehdään reunoihin, lopputulos on ah, niin muodikas lyhyt neule jonka etukappaleet ovat sivuttain käännetyn v:n muotoiset ja ne voi laittaa vaikka päällekkäin ja hörhelöllä/rintarossilla/jollakin kiinni. Eilen sain tuhottua jo yhden Tusshena-kerän ja näin paljon sillä saa aikaan kun luo 325 silmukkaa. Kuvausalustana olohuoneen matto ja uusin kirjahankintani.Because of all the stress lately I needed something stressless to knit and because I don't have anything simple going on I had to start a new project. So I whipped out the latest Novita-magazine and my Tusshenas and started knitting. The pattern is an easy cardi where the body is knitted in one piece and the sleeves are picked up from the edges. The end result should remind those oh, so fashionable short cardis where the front pieces are shaped like sideways v:s and can be attached in the middle with a corsage/thingy/brooch. Yesterday I managed to go through a skein of Tusshena and here's how much you can get out of one when knitting with 325 stitches. The knit is residing on the living room carpet and my latest book acquisition.


3 comments:

Kati E said...

Ikävä juttu kisulilla. :S

Mutta *repsahdus* tolle sun jouduin poistamaan häkistä kun henkilökunta ei uskaltanut. Ei kai se sentään mikään leijona ole?

Niina said...

No, sellaisissa metalliristikko-ovisissa kopeissa ne siellä pitää niitä lääkärillä. Ja se oli aika pelottavan oloinen siellä, murisi ja sähisi ihan kiitettävästi ja ei ne uskaltaneet siihen koskea. Sitäpaitsi se on kerran hyökännyt meidän vieraan kimppuun kun hän kutitti mua jalasta ja kissa koki sen uhkaavaksi käytökseksi :-)

Kristel said...

:D Kuulostaa kunnioitusta herättävältä kissalta.

Meidän neitikin pitäisi viedä vuosihuoltoon, tai piti viedä jo puoli vuotta sitten... Huokaus. Vinga-paralla muuttuu elämä aina vaan rankemmaksi, kohta Ronjakin osaa ryömiä sen perässä.