30.7.11

Ravintola Gaijin - Restaurant Gaijin

Täytin eilen vuosia ja kävimme miehen kanssa juhlistamassa sitä ravintolassa niinkuin tapana on. Tällä kertaa ravintolaksi valikoitui Gaijin. Söimme nimikkomaistelumenun, jossa oli yhdeksän ruokalajia. Ruoka oli pääasiassa hyvää, varsinkin Pork Bun jäi erityisesti mieleen, samoin possun poski ja ribsit. Myös sashimi oli hyvää, mutta niin se yleensä onkin. Kampasimpukka-annos oli hieman epäonnistunut soosinsa kanssa (soosi ei oikein lähtenyt mukaan) ja jälkiruoassa maistui lähinnä sitrus. Mustikan maku on senverran heikko että se ei oikein päässyt tuon limen ja sitruunamelissan yli.

Itse hieman ihmettelin kattaus-mentaliteettia, eli varaukset on jaettu neljään kahden ja puolen tunnin osioon (joista toki pari menevät hieman lomittain). Meille ei ihan nappiaikaa osunut, ja paikka oli täynnä, mutta sitten saimme peruutuksen kello 20 kattaukseen. Itse olisin halunnut aloittaa noin tuntia aiemmin, mutta tätä mahdollisuutta ei edes ollut. Alkuruoat tulivat pöytään todella ripeästi, hieman liiankin nopeasti, sillä olimme vielä nauttimassa alkudrinkkejä kun pöytään kannettiin ensimmäinen ruokalaji ja tarjoilija toi ruokaviinin. En ottanut viinipakettia, koska sen sisältämä viinimäärä oli aika suuri aikaan nähden, vaan join lasin tarjoilijan suosittelemaa valkoviiniä, mikä olikin hyvää - ja nimeltään teemaan sopivaa - Amerikkalaista Rieslingiä nimeltä Kungfu Girl.

Kokonaisuudessaan ravintolakokemus ei kyllä ollut hintansa arvoinen. Fine dining-hinnalla kuvittelisi saavan hieman rauhallisemman ympäristön. Liekö Farangin menestys noussut hieman hattuun vai mistä oli kyse, mutta paikkaan oli tungettu aivan liian paljon pöytiä. Meidänkin pöytänaapurimme oli n. 10 cm päässä ja oma pöytämme oli tungettu aivan seinään kiinni. Akustiikka oli huono joten paikassa oli todella kova meteli ja päälle vielä taustamusiikki. Tunnelma oli aika ruokalamainen ja piti suunnilleen huutaa että pöytätoveri kuuli mitään - mikä tietysti lisäsi meteliä entisestään. En nyt tarkoita että pitäisi olla hiljaa ja hissutella, vaan että voisi keskustella pöytäkaverien kanssa normaalisti huutamatta. Entäs jos meitä olisi ollut vaikka neljä? Tämän vuoksi tuskin tulen vierailemaan paikassa toiste, mikä on sinänsä harmi koska ruokalista oli mielenkiintoinen. Kolmasosa pöydistä pois ja parempi akustiikka niin ruokailukokemus paranisi huimasti.

- -

Yesterday was my birthday and I celebrated it with my husband by going to a restaurant, as is our custom. This time we chose Gaijin. We had the signature tasting menu, which consisted of nine courses. The food was mainly good, especially the Pork Bun, Baby Back Pork Ribs and Gaijin Hot Hot Pot. The sashimi was also good, but it generally is. The dish with scallops was not so spot-on, though all the ingredients were good, the whole did not work for the sauce did not want to stick to the scallop...or maybe it was meant to be drunk, I do not know. Also the dessert did not work for the combination of citrus (lime and lemon balm) was too strong for blueberry and the dish tasted mainly of citrus.

What was a bit surprising and odd to me was that the reservations were divided into four overlapping two and half hour sittings. I would have preferred to start at seven, but that was not offered and the restaurant was full. But we got a cancellation for the 8 pm setting so we chose that. The starters came to the table really, really quickly, too quickly in fact for we had just barely tasted our before dinner drinks when the waiter came with the food and the wine. I did not want to take the recommended wine package, for the amount of wine was a bit too much for the time. Instead I chose a riesling recommended by the waiter - an American wine called Kungfu Girl. That really went well with the whole menu.

All in all the dining experience was not worth the money. For with Fine Dining prices you'd expect a bit more ambience. Maybe it was the success of Farang (their other and first restaurant) or maybe something else, but the restaurant was too packed. There were too many tables for the space - the next table was about 10 cm from ours and ours was jammed right to the wall - and there was a "lounge bar" as well. The acoustics was horrible, or non-existing, which meant it was really noisy and there was some background music as well which contributed to the poor sound environment. The feeling was of a lunch diner - you had to practically shout to be able to have a conversation with the person sitting opposite to you. I do not mean that you have to be quiet and speak in whispers, but it would be nice to have a conversation in a normal voice. You could hardly hear what the waiters were saying when they brought you the food. What if there would have been four of us? For this reason I doubt I'll go there again, which is a shame for the menu seemed interesting. A third less tables and some improvements in acoustics would make the place much nicer.

- -

Päätän ravintola-arvioni tähän, huomenna sukkia.

- -

This concludes my restaurant review, tomorrow some socks.

No comments: