28.4.10

Rowania rajan takaa - Rowan from across the border

Tein yhdessä neuleystävän matkan Tallinnan lankaihmemaahan lauantaina. Matka kulki tuttua reittiä: Karnaluks, Liann ja Pronksi. Päivän aikana tuli ehkä juotua myös kuohuviinilasi tai pari ja poikettua suklaakahvilassa ja häröiltyä yleisesti.

- -

Last Saturday a fellow knitter and I took a trip to Tallinn and its yarn shops. The trip took the usual route: Karnaluks, Liann Longad and Pronksi longapood. During the day we might have enjoyed a glass or two of the bubbly stuff, gone to the chocolate cafe and wandered around a bit in general.

- -

Karnaluks kiinnosti uudella tavalla kun kuulin että he ovat ottaneet valikoimiinsa myös Rowanin lankoja. Niitä sieltä tarttuikin mukaan, nappien ja nepparien ohella. Valikoima Rowanista oli aika laaja laatujen suhteen mutta suppea värien suhteen. Monet tuntuivat olevan niin kovin ei-minua, mutta ostin lopuksi kahta laatua. Rowanin iki-ihanaa Calmeria ostin mustaa (siitä ei kuvaa) paketin, hinta 10 kpl pakkauksessa oli noin 2.60 € / kerä. Villat kun eivät näin kevään korvalla oikein kiinnosta - mohaireista, alpakoista ja kashmireista puhumattakaan - niin toiseksi Rowaniksi päätyi Summer Tweed, väri Exotic (joka ilmeisesti on kuitenkin lopetettu väri). Tätä turkoosia väriä olisin voinut ottaa muutaman kerän lisää, mutta heillä ei ollut tätä enempää, joten täytyi tyytyä 10 kerään. Summer Tweedille kertyi hintaa hieman päälle 3.40 € / vyyhti. Hinnat eivät siis olleet pahat, ollenkaan.

Karnaluks tempted me in a new way since I learned that they had started carrying Rowan yarns. I did buy some of them and also some knick-knacs like buttons. They had quite a few different yarns from Rowan, but the colour selection was quite limited. Most of the colours they had were not really "me", but I managed to buy some. I came away with 10 balls of the always lovely Calmer in black, which ended up costing about 2.60 € / ball. And since the spring is finally here I was not into wool - nor alpaca, mohair or cashmire - my other Rowan purchase was Summer Tweed. I would have bought a few skeins more of this lovely turquoise yarn, Exotic (which I understand is a discontinued colour), but unfortunately 10 skeins was all they had. It cost about 3.40 € / skein. So not bad prices for Rowan.

- -

Tarkoitus oli lopettaa lankashoppailut tähän, mutta Pronksista tarttui mukaan ovelaa lankaa. Lankaa oli vain yhtä väriä, mutta onneksi pidin siitä joten se lähti mukaan. Lanka oli jonkun italialaisen kehräämön (en nyt muista nimeä) ja nimeltä Fuga. Koostumus 50 % viskoosia, 30 % mohairia ja 20 % puuvillaa. Viskoosin ansiosta lanka kiiltää kauniisti ja mohair tuo kivan halon. Yritin kuvata lankaa niin että sen rakenne näkyisi, mutta se oli hieman hankalaa enkä tainnut onnistua kovin hyvin. Väri on kyllä aika hyvin oikea. Valmiissa mallitilkussa tuo mohair-efekti tuli paremmin esiin. Nyt pitäisi vaan keksiä mitä tuosta tekee, minulla on sitä nyt noin 500 g ja se on noin 3-4 mm puikoilla neulottavaa. Pintaneule erottuu kyllä kauniisti ja neulepinnasta tulee myös joustavaa. Tuo maksoi noin 3.5 € / 50 g. Pronksissa oli myös kauniita paksumpia merinoita, mutta se kevät.I was planning on stopping there with the yarn purchases, but I found a nice, odd yarn in Pronksi that I just had to buy. They had it in only one colour, but fortunately it suited me. The yarn in question is from some Italian mill and is called Fuga and consists of 50 % viscose, 30 % mohair and 20 % cotton. The viscose gives the yarn a lovely shine while the mohair gives the finished piece a nice halo. I tried to take photos so that you could see the structure of the yarn but I fear I did not succeed that well. The colour is however quite true. Now I just have to think of what to make of it. I have about 500 g and the yarn should knit with 3 - 4 mm needles. The yarn shows patterns nicely and the resulting fabric is also a bit stretchy. This cost about 3.5 € / 50 g. Pronksi also had some nice thicker merinos but spring...

- -

Pysähdyimme myös paikallisessa alkossa jossa mukaan tarttui pari kissapulloa viemiseksi keräilijälle. Huomasin että toinen oli rintasyöpä-vaaleanpunainen. Näinköhän koto-Alkossa myytäisiin pulloja moisella lapulla? Itse olisin ostanut suklaata ja ehkä konjamiinia laivalta, mutta kun pääsimme kauppaan niin kassajono oli ovella vastassa. Näinpä jäi Ferrero Rocherit ostamatta.


We also made a pit-stop at one of the locar liquor store where I found these Happy Cat bottles for a collector friend of mine. I noticed one of them carries a breast cancer label. I wonder if our Finnish Alko would sell alcohol with such labels.

2 comments:

Katju said...

Mua kanssa yllätti Karnan hyvät Rowan valikoimat!

ellie said...

Ihania ostoksia!:)