9.12.12

Jouluaskartelua - Christmas Crafts


Tänään tein hieman jouluaskartelua. Otetaan kranssipohja, virkattuja pallukoita, metallilankaa...


Today was time for some christmas crafts. So, take one twig wreath, some crocheted balls, metal wire...

- -

...bambuisia syömäpuikkoja, cocktailtikkuja, ompelulankaa, ohutta huivilankaa, vanua, koristenauhaa...


...bamboo chopsticks, cocktail sticks, sewing thread, lace yarn, filler, decorative ribbon...

- -


 ...ja kah, siinähän se, uusi kranssi. Tässä on useamman vuoden tullut käyteltyä ihan sinänsä kivaa mutta jo tylsää kaupasta ostettua muovikranssia. Sain vihdoinkin aikaan hieman enemmän neulojatyylisen kranssin.


 ...and there you have it, a new wreath. We've had the same old (but quite nice) plastic store-bought wreath. And finally I managed to make something a bit more knitter-like to decorate our front door.

- -

Kranssin keskelle tein lumiukkoasetelman. Pallukat on virkattu Schoeller+Stahlin Teddy-langasta ja täytetty vanulla. Silmät ja napit on ihan normaalia ompelulankaa, kädet ja luuta lankapäällystettyä metallilankaa. Huivit on neulottu käteen osuneista pitsilangoista. Ja koska epäilen oksakranssin kestävyyttä - se nimittäin varisi aika paljon jo kokoonpanon aikana - en liimannut koristeita paikalleen vaan pisimmät ukot on kiinnitetty kranssin läpi tungettuun värjättyyn bambusyömäpuikkoon ja kiinnittämisen apuna käytin vielä lankaa ja cocktailtikkuja. 

Ja jotta homma ei menisi ihan söpöilyksi, niin keskimmäinen lumiukko on hieman...erilainen, Calvin&Hobbes-tyyliin.


I made a bunch of snowmen to decorate the wreath. The snowmen are assembled from crocheted balls (the yarn used was Schoeller+Stahl Teddy) and filled with filler. Eyes and buttons are sewing thread, hands and broom are thread-covered metal wire. Scarves were knitted from some random lace yarn. And since I have doubts on how the twig wreath will wear (it shed quite a bit during assembly) I did not glue anything in place so that I can change the wreath if I have to. Instead I attached the two bigger snowmen to a dyed bamboo chopstick with thread and also anchored to place using cocktail sticks.

And to avoid being too cute, the middle snowman is a bit...diffrent, in the style of Calvin&Hobbes.

1 comment:

Katja Vilhunen said...

Hei, sinä neuleblogauksen harrastaja tai neuleblogausta harrastanut!

Haen neuleblogien/käsityöblogien pitäjiä sekä entisiä pitäjiä vastaamaan kyselyyn neule/käsityöblogien pitämisestä. Tein vastaavanlaisen kyselyn pro gradu –tutkielmaani varten vuonna 2008. Kyselyyn tuli vastauksia runsaasti ja lopullisen muotonsa tulokset saivat viime syksynä hyväksytyn lisensiaatintyön muodossa. Tämän jatkokyselyn tarkoituksena on saada aineisto väitöskirjaa varten. Toivottavasti sinulla on aikaa vastata kyselyyn.

Kysely on tarkoitettu henkilöille, jotka pitävät tai ovat pitäneet neule/käsityöblogia. Kyselyllä selvitetään blogien ja blogaamisen merkitystä käsitöiden tekemiseen sekä neuleblogien verkostoitumista ja yhteisöllisyyttä.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 15-20 minuuttia ja vastanneiden kesken arvotaan kolme neuleaiheista pakettia. Kyselyyn voi vastata toukokuun loppuun asti. Olisitko ystävällinen ja kävisit tekemässä kyselyn oheisesta linkistä: https://elomake.uef.fi/lomakkeet/6504/lomake.html Jos linkki ei aukea klikkaamalla, kopioi se nettiselaimesi osoitekenttään ja paina Enteriä.

Jos sinulla on kysyttävää tutkimuksen suhteen voit lähettää minulle sähköpostia osoitteeseen kvilhune@student.uef.fi


Ystävällisin terveisin, Katja Vilhunen.