27.5.07

Vähän kaikkea - A bit of everything

Koska en onnistunut tuomaan Venetsiasta lankaa niin korvasin sen puutteen ostamalla perjantaiselta Tallinnan reissulta nämä kolme kerää. Suosittelen muuten Tallinkin järjestämään Tallinna-kiertoajelua. Ainakin meidän oppaallamme oli hyvin selvät mielipiteet asioista. Parasta viihdettä aikohin.

Because I did not manage to get any yarn from Venice I corrected that mistake by getting these yarns from my trip to Tallinn on Friday. I do recommend the Tallink Tallinn tour, at least our guide had very particular opinions on matters. Best entertainment in a while.

- -

Aloitin myös uutta neuletta vaikka kesken on ties mitä. Mutta tämä on tilaustyö, ja se pitäisi saada valmiiksi kesäkuun loppuun mennessä. Jotta ei tule ihan kiire, niin parempi aloittaa ajoissa. Tehtynä on nyt vajaat puoli metriä, joten ihan hyvin tässä menee. En edelleenkään kyllä pidä mohairlangoista. Mokoma karvaa aivan hirveästi ja paksuilla puikoilla reikäneuleen tekeminen ei sekään ihan miellyttävää ole. Mutta helppoa ainakin.


Even though I have so many things on the needles I still started a new one. But this is for someone else and has to be finished by the end of July so I thought I'd start early to avoid panic. I've finished now a couple of cm short of half a meter so all's well. Mohair is still not one of my favourite yarns since this sheds like crazy. And 9mm needles and holey pattern do not a very happy Niina make. But at least it's easy.

- -

Lopuksi erinäisiä Venetsiakuvia. Pyhän Markuksen kirkko.


And to finish some random Venice photos. Saint Mark's church.

- -

Erilainen joulukuusi Muranolla.


A different type of xmas tree on Murano.

- -

Tällainen tervehti vaporetolta poistujia Buranolla.


This one was greeting people exiting the vaporetto on Burano.

- -

Buranon värikkäitä taloja.


Colourful houses on Burano.

- -

Ja tietysti se gondolieeri.



And of course a gondolier.

23.5.07

Menin, näin, shoppailin - I went, I saw, I shopped

Tuli matkailtua joo, ja kerrankin ei voi valittaa etteikö olisi saanut shopata tarpeeksi. Siis, en minä nyt mikään himoshoppaaja ole (vaikka tästä voikin saada toisen käsityksen) mutta ainahan jotain pientä pitäisi matkalta saada katsastettua. Välillä vaan Hannun kanssa matkatessa tuntuu siltä että se shoppailuaika puuttuu, ja kulttuuria tulee melkein liikaakin. Vaan ei nyt. Melkeinpä voisin sanoa (ja sanonkin) että tuli nähtyä liikaa kauppoja, yksi matkatovereistani kun vieraili niissä sangen ahkerasti. Joten tällä kertaa saatte arvata missä kävin ostosteni perusteella.

- -

Travelling done, and for once I can't complain I haven't done enough shopping. I'm not normally what you would call a shopaholic (although after reading this post you might get the opposite impression) but it's always nice to find something special when abroad. Once in a while travelling with Hannu I get the feeling that I lack shopping time but get almost too much culture. Not this time. I might say (and do) that I saw too much shops, one of my travelling companions was very fond of visiting them. So this time you get to guess where I went based on my shoppings.

- -

Mukaan tarttui...laukkuja (kääntösellaisia, huom)...

I came home with... bags (reversible too)...

- -

...kolme paria nahkakäsineitä (lime-lila -kausi ihan selvästi)...

...three pairs of leather gloves (I'm on my lime-violet period obviously)...

- -

...kaksi kaulakorua, joista lilasävyinen tahtoo häämekon pariksi (siihen on korvakorutkin)...

...two necklaces, the blue-violet one wants to be paired with the wedding dress (got earrings too)...

- -

...pientä kivaa - ja kalvosinnapit ovat myös minulle ja vaaleansininen sydän on melkein mutta ei ihan samanvärinen aikaisemmin hankkimieni korvakorujen kanssa...


...some trinkets - and the cufflinks are for me also and the pale blue heart matches almost but not quite these earrings I already had...

- -

...ja tämä naamio. Tästä voikin jo arvata hyvin. Lisäksi tuomisia olivat 188 valokuvaa ja lievästi palanut niska. Mutta mukava matka siis.


...and this mask. Now it should be easy to guess. And I also got 188 photos and a slightly sunburned neck. But all in all a good trip.

17.5.07

On the road again

Airinn senkun kasvaa - ja ei, se ei todellakaan ole noin ruohonvihreä. Mutta on taas todellakin noin epätasaista. Puuvillalangat eivät oikein sovi käsialalleni ja bambu nyt on aika paljon puuvillan kaltaista.

Airinn, she grows. And no, it is not that grass green but is in fact that uneven. Cotton does that to me and bamboo, for all its loveliness, is in that regard very much like cotton.

- -

Ja taas se lähtee matkalle! Enpä kerrokaan vielä minne, saatte nähdä sitten kuvia kun palaan. Mutta tässä maistiaiset hääpukukankaasta, otan sen mukaan jos vaikka tarttuisi tuolta sopiva kaulakoru tuliaisiksi. Ja ei, ei valkoista minulle kiitos, se saa minut näyttämään olmilta.

And she's going abroad again! But I won't tell where, you'll just have to wait for the photos when I get back. But above is a taste of the colour of my wedding dress. I'll be taking that along in case I'll find a nice necklace to go with it. No white for me, please, unless I want to look like an olm.

- -

Muistatteko kun joskus vihjailin jotain pienistä sinisistä paketeista? No tässä se on, eikö olekin nätti? Ja väri on nimeltään Tiffanyn sininen.


Do you remember a while back when I mentioned something about little blue packages? Well, here it is, isn't it pretty? And the colour is called Tiffany blue.

- -

PS: ja se on tyttö.

- -

PS: and it's a girl.

12.5.07

En halua! - I don't wanna!

Nyt ei huvita mikään, ei siis yhtään mikään kesken oleva neule. Rogue odottaa viimeistelyä, raitapaidassa on yhä vaan yksi ruma hiha, neulekonekurssineule odottaa vieläkin parempaa kauluksenompelua, baijerilaiset jatkoa kantapäälle ja yksi tilaustyökin pitäisi tehdä. Siispä aloitin uuden työn, Chicknitsin Ariann, Novitan Oliviaa (70% bambua, 30% muovia).

I don't feel like doing anything, anything that's already on the needles that is. Rogue is still waiting for finishing touches, stripey sweater still has only one ugly sleeve, machine knitting class cardi is still waiting for better sewn collar, bayerische sock still waits to be continued after the heel and I have one scarf I've promised to knit waiting to be started. So of course I started something new: Chicknits Ariann coming up in Novita Olivia (70% bamboo, 30% plastic).

- -

Ja aiheesta vauvat, naimisiinmeno yms. Huolimatta edellisen postauksen huolimattomasta sanamuodosta, en ole odottamassa perheenlisäystä, mutta olen menossa naimisiin. Ilmeisesti joidenkin ihmisten mielestä nämä kaksi asiaa kuitenkin liittyvät yhteen koska olen saanut jo yhden erittäin epähienon kysymyksen asian tienoilta. Ja minun mielestäni se on todella epäkohteliasta. En minäkään kulje kyselemässä ihmisiltä että "vieläkö harrastat seksiä avo/aviomiehesi kanssa" tms. niin että miksi sitten ihmisten mielestä on sopivaa kysyä toiselta onko tämä raskaana vai ei? Mä en kehtaisi.

Mutta nyt jumppaan, koska ilmeisesti olen lihonnut...:-)

- -

And on the subject of babies, marriage etc. Despite the badly written previous post I'm not expecting any addition to our family but I am getting married. Apparently to some people the two things are related because I've already got one very ill-mannered question about it. And I think it's really rude. I don't go around asking people "do you still have sex with your so" etc so why do some people think it's appropriate to ask someone if they're pregnant or not?
I wouln't dream of it.

But now off to gym since apparently I've gotten fat... :-)




9.5.07

Se kamelin selän katkaisija - The one that broke the camel's back

Kun minulla ei ole yhtään lankaa...

Since I don't have any yarn...

- -

...enkä ole ostanut aikoihin mitään (jos ei lasketa sitä noin 1.3 kiloa Novitan Oliviaa joka on eksynyt tänne) ...niin joskushan sitä on pakko repsahtaa. Sukkalankohin vaikka. Kuvassa Zitronin Trekking Pro Natura (bambua ja villaa) alimmaisena ja sen päällä punasävuinen Regian Bamboo (bambua ja puuvillaa) ja vihersävyinen Hjertesock (ihan normaalia sukkalankaa).

...and I haven't bought any yarn in ages (if one does not count the 1.3 kilos of Novita Olivia that has found its way here)...one is bound to crack at some point. Sock yarn did it this time. At the bottom is Zitron's Trekking Pro Natura (bamboo and wool), on the right is reddish Regia bamboo (bamboo and cotton) and on the left Hjertesock (just plain sock yarn).

- -

Ja seuraavana abstraktia taidetta - eikun bambusukkapuikkoja. Ebayltä. Hong Kongista. Halpoja.


And next is abstract art - no, bamboo dpns. From Ebay. From Hong Kong. Dirt cheap.

- -

Neulonut olen allaolevaa. Eli parempi kaverin tikistää ulos tyttövauva tai sitten siitä tulee homo. Eikös ne niin tule, vaaleanpunaiseen pukemalla?


I've knitted this. So better for the friend to push out a baby girl, otherwise it'll turn out gay. Isn't that how they are made, wearing pink?

7.5.07

Ja sitten niitä oli kaksi - And then there were two

Raitaa edestä.

Stripes from the front.

- -

Raitaa sivusta.


Stripes from the side.

- -

Ja tiedot:

Malli: Jaywalker, Grumperina, Magnknits
Lanka: Austermann Step, väri 18, noin 80g
Puikot: Addi ja Knitpicks 2mm

Silmukointi onnistui nyt paremmin kuin viime kerralla, tosin langan silppuuntumiselta en nytkään välttynyt. Se on vaan niin pehmeää että ei kestä moista vaan aina joku säie nirhautuu poikki. Toivottavasti kestävät käyttöä vähän paremmin. Lankaa on mukava neuloa mutta en mitään kauheita kicksejä siitä saanut, että todennäköisesti jää ainoaksi Step-sukaksi jollei saksalainen sukkalankainsinööri ole tylsällä päällä ja tee tuosta yksiväristä vaihtoehtoa.

Ohje oli mukava ja helppo, sopii hyvin raitalangalle. Mutta sukista tuli hieman eri kokoiset. Ensimmäisestä kuvasta ehkä näkee, että oikean jalan varpaiden kohdalla on tummempaa kuin toisessa. Luulenpa että se johtuu siitä että vaihdoin puikkoja toiseen sukkaan, Addeista Knitpicksiin. Meillä ei ole työntömittaa kotona, mutta ne tuntuvat sormiin ohuemmilta. Mutta mukavan napakat sukat tuli, tykkään.

And data:

Pattern: Jaywalker, by Grumperina, from Magknits
Yarn: Austermann Step, Colour 18, about 80 grams
Needles: Addi and Knitpicks, 2mm

Grafting the toe went a bit better this time but still the yarn splitting happened. It is just so soft that it is not up to that and the threads break. I hope it stands the wear a bit better. The yarn is nice to knit but I didn't get any particular kicks out of it so this will probably be my first and last Step experience unless the German knit-yarn engineer decides to get boring and bring out a solid version.

Pattern was nice and easy and suitable for self-striping yarn. But the second sock is smaller than the first one. I think the reason is that I changed the needles in the second one, from Addi's to Knitpicks. And you can see in the first photo that the one on the right has darker stuff on the toes than the left one. The one on the right was the first one. I don't have a suitable measuring device at home but the Knitpicks ones do feel smaller than the Addi's. But all in all nice and tight socks. Me like.

5.5.07

Neuloja karkuteillä - A knitter on the loose

Esittelyssä ruma hiha, kas tässä:

Introducing an ugly sleeve, above.

- -

Tehty Stetson-Harrison -metodilla ja sen kyllä huomaa. Päällä se ei näytä ihan yhtä pahalta mutta on vielä kaiken lisäksi liian lyhytkin. En kuitenkaan pura sitä ennenkuin saan toisen hihan johonkin vaiheeseen. Ehkä hieman hillitympää levenemistä eikä suppiloa, vai teenkö ihan vaan suoran?

- -

Made by using the Stetson-Harrison -method and you can tell it too. It doesn't look so horrible when on but to top it all it's a few centimeters too short also. I shan't rip it before I manage to knit the other sleeve some. Maybe a bit more refined widening instead of a funnel or should I just continue straight?

- -


Meinasi paha toisen sukan syndrooma iskeä, mutta kaivoin langan ja yhden sukan vihdoinkin esille ja rupesin tekemään paria. Enhän minä sitä ensimmäistä saanut valmiiksi kuin joskus marraskuussa. Mutta eihän tässä ole hätäpäivää, ei siitä ole vielä edes puolta vuotta ja nyt on toinen jo tässä vaiheessa.

I almost caught a bad case of second-sock syndrome but I finally dug out the rest of the yarn and the one finished sock and started on the other. I only finished the first one in November but no worries, it's not even been six months and already I have the second one at this stage.

- -

Sukista puheenollen...on se niin väärin että noissa pätkärääkätyissä on niin ihania värejä. Siis katsokaa tätäkin, Opalin käsinvärjättyä nimeltä Summernachtstraum (kesäyön unelma). Noi värit on just mua mutta siitä tulee sikaruma sukka, näin jossakin blogissa. Kaikki ihanuudet: läikit
tyminen ja siksakkiraidat ja ugh. No, toiset tykkäävät mutta minä en. Veri vetää kyllä enemmän noiden yksiväristen puoleen, tai melkein sellaisten ainakin. Onhan nuo itseraidoittuvat ihan kivoja, olen minäkin kokeillut niitä enemmän kuin tarpeeksi, mutta ei niistä voi oikein muuta tehdä kuin perussukkaa. No, Jaywalkerit toimii (kuten yllä) mutta mitä muuta voi tehdä tummasävyisestä pätkärääkätystä? Kun palmikot ei näy eikä pitsikuviotkaan oikein, vaaleassa voisi toimiakin mutta ei tässä oikein. Argh! Joku voisi muistuttaa minua seuraavan kerran kun meinaan haksahtaa vain kauniisiin väreihin...


And speaking about socks...it is so unfair that the variegated yarns have so lovely colours. I mean, look at the one in the photo above, Opal's handpainted in the Sommernachtstraum-colourway (summer night's dream). The colours are just me and very lovely but it makes a butt-ugly sock - I saw it in a blog somewhere. All the nasty things: pooling, zig-zagging patterns etc. Well, some like but I don't. I'm more drawn to solid colours or almost so. I mean, the self-striping ones are nice but there's really not much you can do with them except a basic sock. Sure, something like Jaywalker (see above) works but what else can you do with dark-shaded self-striping or variegated yarns? Cables don't work neither does lace (well, it could with something light-shaded). Someone should remind me of this the next time I'm about to fall for pretty colours...

- -

Tällainen kökötti talon edustalla tossa äskettäin. Pitäisikö huolestua? Ja valmistautua kuuntelemaan todella huonoa runoutta? Ovatko Vogonit tulossa? Onneksi tiedän missä pyyhkeeni on.


This was sitting outside the house the other day. Should I get worried? And be prepared to listen to some really bad poetry? Are the Vogons coming? Luckily I know where my towel is.