27.4.07

Ei kauheasti uutta auringon alla - Not that much new under the sun

Mutta baijerisukka on edennyt hieman. Mallikuvio tulee helpommaksi kun sitä tekee pidemmän aikaa (kah, ylläri), mutta ei se vieläkään mitään aivotonta tv-neulontaa ole, vaikka sen edessä sitä tuleekin tehtyä.

- -

But the bayerische sock has progressed somewhat. The pattern gets easier when you make it a few times (wow, what a surprise there) but it's still not brainless tv-knitting even though that's how I do most of my knitting.

Lankana minulla on Regia 4-fach. Uusi tuttavuus minulle ja...mitäpä tästä sanoisin. No, väri on todella ihana, juuri minun värini, mutta (aina pitää tulla se mutta)...lanka hajoaa helposti neulottaessa. Varsinkin terävät metallipuikot halkovat langan helposti jos ei ole tarkkana ja hikiset sormet nöyhtäyttävät hieman sen pintaa. Ei sitä varmaan huomaa tuosta kuvasta, mutta ainakin tuossa ribbipalmikon kierroissa ei mielestäni ole sellaista terävyyttä kuin niissä voisi olla. Mutta sukka etenee.

- -

As a yarn I'm using Regia's 4-fach. It's a new one for me and...well..what to say. The colour is absolutely gorgeous, just how I like it, but (there's always the but)...the yarn splits easily. Particularly sharp metal dpns split it quite quickly if one is not paying attention and sweaty fingers blur the surface of the yarn somewhat. You probably can't tell from the picture but I feel that the ribby cable turns are not as crisp as they could be. But I'm chugging along.

- -

Ja jonain lähipäivänä mietin kyllä nämä blogilabelit uusiksi...

- -

And one of these days I'm re-thinking these labels...



21.4.07

Perverssiä käytöstä - Perverse behaviour

Tänään tuli taas suoritettua tärkeää tehtävää - vihannestenpuristelua. Nyt oli vuorossa avokadot ja tomaatit. En tiedä onko se vain minä, vai onko muillakin samansuuntaisia tuntemuksia, mutta minusta siinä kaikessa puristelemisessa on jotain hieman perverssiä. Onneksi nyt sentään ei ollut meloneja - vaikka niitä kai pitää koputella eikä puristella. Paitsi että ei se koputtelu minulle mitään kerro...niinpä puristelen niitäkin, ainakin verkkomeloneja, koska silloin selviää ainakin se ettei se ihan mätä kotiin päädy.

Ja mikä into tuolla...ööö...sillä tietyllä naisten hygieniatuotteita myyvällä merkillä (enpä mainosta kun ei makseta) on antaa kaikenlaisia oheistuotteita? Tähän mennessä on tullut jo kaksi pientä Marimekon pyyhettä (käteviä jumppakäytössä), kaksi pientä vetoketjullista Marimekon meikkipussia ja tänään tuli silkkihuivi. Päädyin siniseen. Pitäisikö harrastaa silkkimaalausta?

- -

Today I performed yet again the very important function - vegetable squeezing. This time it was avocados and tomatoes. I don't know if it's just me or do other people share the same kind of feelings, but I find all that squeezing slightly perverse. Luckily it wasn't melons - though I suppose it's not squeezing for melons but tapping. Except I don't know how they're supposed to sound...so I squeeze them too, at least the cantaloupes. Then at least I won't take the rotten ones home.

And what's up with that...umm...certain brand of female hygiene products (won't advertize since it's not paid) and their free gifts? So far I've got two small Marimekko towels (good for gym), two small Marimekko make-up bags and today I got a silk scarf. Time to take up silk-painting perhaps?

- -

No, hyvä on, perversiot sikseen. Olen minä neulonutkin. Eilen kuumehoureissa aloitin Eunnyn baijerisukat ja tähän asti pääsin. Lankana käytän Regian ohutta yksiväristä sukkalankaa ja puikkoina on Knitpicksin 2mm:n sukkapuikot. Ne ovat hieman liian lyhyet noin suurelle silmukkamäärälle ja pitäneekin vaihtaa addit toisesta sukasta näihin kun meinaa silmukoita putoilla.

Mitä nyt tästä sanoisi...saan varmaan kaikenlaista kommentteja mutta en nyt ole ihan varma pidänkö ko. mallista vai en. Se ohjeessa oleva vihreä sukka on todella ihana mutta onko minun lankani sittenkin liian tummaa? Ja onko tämä nyt kaiken härdellin arvoista? Eteneminen on aika hidasta, ei niiden kierrettyjen silmukoiden vuoksi vaan noiden palmikkojen. Ja sehän nyt on vaan sukka kuitenkin... Mutta jatkan vielä ainakin yhden mallikerran verran ja katson sitten mitä teen - puranko ja unohdanko koko homman vai puranko ja ostanko vaaleampaa lankaa. KAL:iin liityin kuitenkin.


Oh, ok perversions aside. I have knitted. Yesterday in my fever I started Eunny's Bayerische socks and here I am now. I'm using Regia's thin sock yarn in purple (as you can see) and I'm using Knitpick's 2mm dpn:s. They are a bit too short for this stitch count and I'm thinking freeing my addi's from another project. Or changing them actually.

What can I say...I guess I'm going to get all kinds of comments for this but I'm not so sure I'm loving this pattern. I mean the green sock in the pattern is so lovely, really nice acid green but is my yarn a tad too dark after all? And I'm not so sure if it is worth all that hassle...I don't mean the twisted stitches, since they're a piece of cake, and the cables are not that difficult either. It's just that you have to follow the pattern all the time and it's a slow progress and they're just socks after all. But I guess I'll make another pattern repeat before I decide what to do. Whether to rip and forget or rip, buy lighter yarn and make another go. But I joined the KAL.


Sen siitä saa - This is what happens

...kun saa edellisenä iltana kauhean räkätaudin, nukkuu kevyet 12 tuntia ja torkkuu sohvalla puoli päivää. Niin eipä sitten enää nukutakaan, ei. Ja mitäpä sitä muuta tekisi kuin päivittäisi blogia.

No, kieli on vaihdettu taas tutuksi englanniksi ja nurkanvaltaajankin kanssa taistellaan ahkerasti. Mutta kun sitä välillä vaan haluaa valittaa, kaikesta, kun sitä tuntuu.

- -

...when one gets a horrible runny nose the night before, sleeps a nice 12 hours and takes catnaps on the sofa the remaining of the day. So one is not so sleepy anymore, o wonder of wonders. And what else is there to do but update the blog?

- -

Ja mullahan on siis, niinku, todella hyvä värisilmä ja maku ja tolleen. No nyt mä keksin sitten tehdä tämmöstä vauvan nuttua, niinku. Ja nyt on jo sivu ja hiha valmiina. Siis niinku todella makee yhdistelmä, hei. Vähän upeeta, eiks?


And I got, you know, totally awesome eye on colours and taste and so like. So now I came up with this idea of making a baby's cardi, like. And now I have already, like, one sleeve and one side. It's totally cool colour combo, don't ya think?

- -

Lisää nukkumistyylejä: valot palaa mutta ei ketään kotona.


More sleeping styles: lights are on but nobody's home.

18.4.07

Tylsää ja ikävää - Boring and unpleasant

Kaikki on taas huonosti:
  • olen neulonut noin kiljoona kilometriä raitapaidan hihaa ja silti se on vasta kyynärpäässä
  • viimeistelyinnostus loppui alkuunsa kun neulekonetakin kauluksesta tuli kiero ja se pitäisi purkaa - ja vielä olisi Rogue viimeistelemättä
  • jalkaa koskee, kait sitä pitäisi vihdoinkin mennä näyttämään lääkärille (nekin on ikäviä)
  • Blogger vaihtoi blogin kielen suomeksi
  • ja lisäksi mun neulomispaikka on vallattu!
Yhyy!


Everything is wrong again:
  • I have knitted about a zillion kilometers of the stripy sweater sleeve but it is still only down to elbow
  • my finishing frenzy got a sudden end when I noticed that the collar of the machine class cardi was crooked and needed redoing - and I still have Rogue to finish
  • my leg hurts again, must start thinking about going to the doctor (and they are unpleasant too)
  • Blogger switched my blog language to Finnish
  • and to top it all, my knitting spot has been taken over!
Waa!






9.4.07

Esittelyssä uusi perheenjäsen - Introducing a new family member

Pääsiäinen on nyt ohi ja kun en saanut yhtään Mignon-munaa, oli sellainen pakko ostaa itse. Ja suklaanhimossa se avaaminenkin sujui vähemmän kauniisti.


Easter is over and done with. And since I did not get any Fazer's Mignon eggs I had to buy one myself. In my lust for chocolate I wasn't too easy on the packaging though.

- -

Mutta perhekoko kasvoi, äitini sai perheenlisäystä. Kas tässä, japankitty II.


But there was a long-awaited addition to the family. My mom got a new family member: Japankitty II.

- -

Edeltäjänsä tapaan (joka on jo adoptoitu toisaalle) se osaa ottaa rennosti...

Like its predecessor (that has been adopted by another family) it can take things easy...

- -

...mutta jakaa uuden huoltajansa kiinnostuksen orkideoihin.

...but share's its new caretaker's enthusiasm with orchids.

- -

Ehkä seuraava yksilö suostuu jäämään tännekin?

- -

Maybe the next one will stay around a bit longer?


6.4.07

Se virtaa sittenkin! - And yet it flows!

Tajunnanvirta -paita (ei ohjetta, ei suunnitelmaa, vain tajunnanvirtaa) on edennyt jo hihoihin. Alareunaan tein hieman tiheämmin ainaoikeaa koska inhoan rullautuvia reunoja ja se näyttää toimivan hyvin.

Koska kauluksen etureunoista tuli...mielenkiintoiset, niin ostin eilen vinonauhaa jolla aion reunustaa mokoman. Eiköhän sillä saa peittoon eri paksuisten lankojen aiheuttamat reunan epätasaisuudet. Ja koska en tunnetusti osaa päättää väriasioita heti, eikä minulla ollut neuletta mukana, niin ostin kahta väriä. Luulen että kallistun tummeman sinisen puoleen...ehkä.


Flow-sweater (no pattern, no plan, just flow) is progressing nicely, I'm making the first sleeve already. At the lower edge I made some wider garter-stitch stripes since I loath curling edges, and it seems to do the trick. No curling happening (well, I do practice curling once a month but that's another story).

Since the neck edges look...interesting, I bought some bias tape that I'm going to use on it. It should hide any unsightly bulges caused by the different yarn thicknesses. And since I can't decide on a colour straight away and I did not have the sweater with me I bought two shades of blue. I'm leaning towards the dark...possibly.

- -

Mutta kohta on lähtö Kotkaan syömään vanhempien ruokaa ja mukaan ei lähde Flow vaan nämä kissanpalat. Äitini ilmaisi jo aikaa sitten halun saada vaaleanpunainen kissa, ja sitähän tässä väännetään. Taitaa enää uupua kolme jalkaa ja kuono, eiköhän tuon saa valmiiksi.


But I'm off to Kotka soon to eat my mom's cooking and since Flow is getting a bit big I won't take it along. Instead I'm taking these cat-pieces. My mom expressed a desire to have a pink cat a while ago and since I've been a bit tardy I'm still missing three legs and the nose part. I should be able to get this finished.

3.4.07

Yksi vähemmän - One less

Eipä tarvitse vaan puhua valmistuvista töistä, nyt on yksi valmis. Gathering Intentions sai viikonlopun aikana vihdoinkin toisen hihan ja icordit paikalleen. Kyllä nyt kelpaa tallustella alpakkavillapaidassa ympäriinsä - näin huhtikuussa.


I don't have to just talk about upcoming knits since I finished one. Gathering Intentions got finally the one missing sleeve and i-cords. Boy, do I look fancy in my new alpaca-wool sweater - now in April.

- -

Tässä "no kyllä sitä nyt itsestään saa kameralla jonkinlaisen kuvan" -otos. Yksi jonkinlainen niiden noin kiljoonan räpsityn joukosta. Ainakin on helppo saada epätarkkoja kuvia tai kuvia neulepinnasta liian läheltä tai jostain epämääräisestä kulmasta jossa on kaikenlaisia ulokkeita liikaa ja joita ei kehtaa kyllä näytille laittaa.

Mutta tarkemmat speksit:
Malli Gathering Intentions kirjasta Inspired Cable Knits
Lankana oranssi Jaegerin Shetland Aran (80% villaa, 20% alpakkaa)
Lankaa kului noin 700g ja puikot olivat 5.5mm.

Miltä tuntuu?
Ihan kivalta - ensin kyselytin mielipiteitä langoista neulontatapaamisessa (oranssi vai burgundi) ja mielipiteen kääntyessä burgundiin valitsin kuitenkin oranssin. Jälkikäteen voi taputella itseään selkään onnistuneesta valinnasta sillä kyllä tuossa vaaleammassa palmikot erottuvat paljon paremmin.

Miltä näyttää?
Ihan kivalta myöskin. Yllättävän hyvin istuva tuo paita on vaikka ei minkäänlaisia muotoiluja sisällä. Ja ei, en usko että pehvani näyttää siinä isolta. Loppuuhan se jo lantiolle.


Here's "well, I'm sure I can take one decent photo of myself" -shot.One half-way decent amongst the dozen or so I took. At least I found out that is very easy to take fuzzy photos or photos of knit-surface way too close or photos where you see way too many flabby or strange bits which you don't want anyone to see.

But here's the specs:
Gathering Intentions from Inspired Cable Knits
Yarn used was Jaeger Shetland Aran in orange (80% wool, 20% alpaca)
It took about 700g with 5.5mm needles

How does it feel?
Quite nice - even though I asked for opinions on the colour at a knit meet and even though the opinion was a bit more on the burgundy side I chose orange. And now I can pat myself on the back with the good choise since orange does show the cables much better than the burgundy would have.

How does it look?
Pretty nice also. It's very well fitted even though there's no shapings at all. And no, I don't think my bum looks big in it. It ends at hip-level.